Zaštita ruku od opasnosti koje predstavljaju kemikalije

17. veljača 2022


 

Svake se godine potroše milijuni na medicinske i pravne troškove te kazne za neodgovarajuću zaštitu ruku na radu gdje dolazi do kontakta s kemikalijama. Ovim troškovima treba dodati i negativne posljedice na radni proces i produktivnost koje izostanak može imati.


Kratkoročni i dugoročni učinci izloženosti kemikalijama mogu biti vrlo problematični i vrlo skupi i za radnika i za poslodavca. Sve to se može izbjeći pravilnom brigom za zaštitu ruku od kemikalija.


Milijarde ljudi diljem svijeta koriste kemikalije i abrazivna otapala. Više od 350.000 kemikalija i kemijskih smjesa registrirano je za komercijalnu proizvodnju i upotrebu diljem svijeta (Environ. Sci. Technol. 2020). Radnici koji su u kontaktu s kemikalijama, opasnim tvarima i plinovima, čak i s jednostavnim sredstvima za čišćenje, neprestano izlažu svoje ruke kemijskom riziku.


Dok su kemijske ozljede češće u zanimanjima koja se bave proizvodnjom kemikalija, javljaju se i u drugim visokorizičnim industrijama kao što su rudarstvo, slikarstvo, građevinarstvo, industrija nafte i plina, zdravstvo, skladištenje, transport, poljoprivreda i zavarivanje.


Neke se kemijske ozljede događaju čak i kada su radnici tijekom duljeg vremenskog razdoblja nenamjerno izloženi naizgled bezopasnim otopinama i plinovima.
Kemijski rizici ne prestaju na površini. Za njihovo otklanjanje potrebna je odgovarajuća pozornost, ažuriranje znanja, a time i odgovarajuće mjere zaštite.
Kako bi pružio sveobuhvatan odgovor na vrlo složeno područje zaštite ruku od kemikalija, SHOWA je razvila koncept s platformom za sveobuhvatnu zaštitu ruku od kemikalija.


SHOWA je to uspjela postići kombiniranjem 3 elementa koji karakteriziraju ovu tvrtku.
U jednom konceptu spojili su jedinstvenu stručnost s područja kemije i poznavanja kemijskih otpornih materijala s najsuvremenijim procesima proizvodnje rukavica.
Cjelovit pristup zaštiti ruku od kemikalija spojen je pod okriljem koncepta ChemRest koji pruža potpunu i sveobuhvatnu zaštitu ruku od kemikalija.


KEMIJSKI RIZICI NE STAJU NA POVRŠINI, TAKO DA VAŠA ZAŠTITA OD KEMIKALIJA NE SME BITI POVRŠINSKA


Koncept ChemRest omogućuje stručnjacima za sigurnost na radu da se lako snalaze u izazovima zaštite ruku od kemikalija pružajući portfelj proizvoda, resursa i alata na jednoj platformi. Na temelju više od 70 godina testiranja proizvoda, istraživanja tržišta i potreba kupaca, te zajedničkog iskustva i znanja više od 6000 Showa zaposlenika, ChemRest koncept stoji na 3 ključna stupa za smanjenje štete povezane s kemikalijama.


CHEMREST platforma uključuje:
OBRAZOVANJE: Poboljšani alati i obuka o zaštiti ruku od kemikalija.
EVALUACIJU: Potpuna procjena rizika i laboratorijsko ispitivanje kemikalija specifičnih za korisnika.
OPREMU: Kompletna linija zaštitnih rukavica, prilagođenih industriji i načinu korištenja.

Našu aktualnu ponudu Showa ChemRest rukavica za zaštitu od kemikalija možete pogledati na https://bit.ly/ZAVAS-Showa-ChemRest-rukavice.
 

Online alat ChemRest, koji se nalazi na https://bit.ly/ZAVAS-Showa-ChemRest, može vam pomoći u odabiru rukavica.
 

Ovaj alat vam omogućuje da pronađete odgovarajuću rukavicu za vaše potrebe na temelju kemijskog naziva, CAS broja ili preko naziva proizvoda kako biste provjerili je li to odgovarajuća zaštita za kemikalije s kojima se susrećete u svom radu.
 

Zadnje objave

Radno vrijeme trgovina ZAVAS za vrijeme blagdana

 

 
Radno vrijeme naših trgovina za vrijeme blagdana je:
 
ZAVAS Westgate
24..12.2022: od 10:00 do 17:00
25.12.2022 i 26.12.2022:...

Prilagođeno radno vrijeme u petak, 10.06.2022

Hvala na razumijevanju.
 
Tim ZAVAS

Kratki vodič za odabir pojasa za siguran rad na visini

Sigurnosni pojasevi imaju različite standarde s obzirom na područje i svrhu upotrebe:
 
Sigurnosno-pozicijski pojas EN 358, EN 361...

Zaštitna obuća MONITOR s odličnim omjerom cijene in kvalitete

U razvoju obuće se MONITOR usredotočuje na sigurnost i potrebe korisnika i pruža izvrstan omjer cijene i kvalitete.

Temelj zaštitne obuće...

Što treba uzeti u obzir pri načinu odijevanja za zimske radne uvjete?

Toplinski uvjeti odnosno mikroklima su jedan od osnovnih čimbenika radnog okruženja. Toplinske uvjete osjećamo kao ugodne, uznemirujuće, na...

Potpora kupcima

POTPORA ZA WEB SHOP

t: +385 1 2925 000

e: trgovina.zgm@zavas.com

ZAVAS WESTGATE

Ponedjeljak - Nedjelja:

10:00 - 21:00

e: trgovina.wgz@zavas.com
t: +385 1 335 8870

ZAVAS SUPERNOVA GARDEN MALL

Ponedjeljak - Subota:

9:00 - 17:00

Nedjelja: 9:00 - 15:00

e: trgovina.zgm@zavas.com

t: +385 1 2925 000

Pronađite trgovinu

Katalozi

Katalozi

Legenda

Povoljni popusti za veće kupovine.

Popusti vrijede za redovne cijene. Popusti se ne zbrajaju.

RADNE CIPELENiske radne cipelePoluvisoke radne cipeleVisoke radne cipeleSandale za radPapuče i klompe za radČizmePribor za zaštitnu obuću

RADNA ODJEĆARadna odjećaSezonska radna odjećaZaštitna radna odjećaDodaci radnoj odjećiMedicinska odjećaOdjeća za ugostiteljstvo i turizamHACCP radna odjeća

ZAŠTITNE RUKAVICERukavice za meke mehaničke radoveRukavice za grube mehaničke radoveRukavice za protureznu zaštituKožne i tehničke rukavice za mehaničku zaštituRukavice za zaštitu od minimalnog rizikaTemperaturno otporne zaštitne rukaviceVarilačke rukaviceRukavice za zaštitu od hladnoćeRukavice za zaštitu od vibracijaRukavice za jednokratnu upotrebuRukavice za zaštitu od neagresivnih tekućinaRukavice za prehrambenu industrijuRukavice za zaštitu od kemikalijaRukavice za zaštitu od strujeDodaci za zaštitu ruku

ZAŠTITA GLAVEZaštita oči i licaZaštita disanjaZaštita sluhaZaštita glave

INDUSTRIJSKA OPREMAZARGES Stairs and PlatformsSpremnici za transport i skladištenja

SIGURAN RAD NA VISINIOsobna zaštitna opremaLjestveRadne skele

Košarica je prazna
SloHrv