Opći uvjeti


Poštovani kupci!

Tvrtka Zavas d.o.o. omogućuje Vam elektronsku kupnju osobne zaštitne opreme putem internet trgovine Zavas. Omogućujemo Vam kupnju zaštitne radne odjeće, rukavica, obuće, zaštite disanja, zaštite sluha, zaštite očiju, zaštite glave, zaštitne opreme za rad na visini, ljestvi, radnih skela, kontejnera za pohranu i transport te mnogo više. Karakteriziraju nas ugodne cijene i brzi nabavni rokovi te najjednostavnija kupnja 24h dnevno. Korištenje usluga internet trgovine Zavas je besplatna.

Tvrtka Zavas d.o.o. upravlja internet  trgovinom Zavas te je davatelj usluge e-poslovanja. Prilikom registracije u internet trgovinu Zavas, posjetitelj dobiva korisničko ime koje je jednako naslovu njegove elektronske pošte i lozinku. Korisničko ime i lozinku korisnika nedvojbeno definirate sami te povezujete s unesenim podacima. Registracijom posjetitelj postane korisnik i dobiva pravo na kupnju. Korisnička lozinka je poznata isključivo korisniku. Korisniku preporučujemo, da u njegovo ime i s njegovom lozinkom nastupa samo jedna osoba, ovlaštena za zastupanje u njegovo ime.

Opći uvjeti poslovanja internet trgovine Zavas su sastavljeni u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (NN 41/14) koji je u skladu sa aktima Direktive Europskog parlamenta i Direktive Vijeća, s preporukom međunarodnog kodeksa za e-poslovanje. Opći uvjeti poslovanja uređuju djelovanje internet trgovine Zavas, prava korisnika i poslovni odnos između davatelja i korisnika.
Tvrtka Zavas d.o.o kao davatelj i prodavač te korisnik kao kupac uređuju međusobne obaveze u svezi elektronskom kupnjom sa sljedećim općim uvjetima.

REGISTRACIJA I PROCES VERIFIKACIJE

Prilikom registracije, posjetitelj internet trgovine Zavas unese svoj e-mail i odabere jednu od ponuđenih mogućnosti: tip korisnika može biti fizička osoba (potrošač) ili javna osoba (bilo kakva organizacija s poreznim brojem).
U koliko e-mail još nije u bazi poslovnih partnera tvrtke Zavas, na posjetiteljev e-mail biti će poslana poveznica (link). Posjetitelj s klikom na link u e-mail pošti omogućava daljnju proceduru registracije, prilikom čega se preusmjerava nazad u proces registracije na internet trgovini Zavas.
U daljnjem postupku posjetitelj unese kontaktne podatke koje je moguće mijenjati i dodatno oblikovati i kasnije u rubrici Profil.
U koliko je posjetitelj izabrao kao tip korisnika pravnu osobu, sistem će ga tražiti da upiše porezni ili matični broj tvrtke. Sustav će u javnoj bazi pravnih subjekata provjeriti podatke te ih sam popuniti u registracijskom obrascu. Korisnik može podatke nadopuniti ili popraviti te nastaviti postupak registracije s potvrdom.
Ukoliko posjetitelj u početku registracije unese e-mail koji se već koristi i koji postoji u bazi podataka poslovnih partnera tvrtke Zavas, sustav će obavijestiti posjetitelja da korisnik s ovom adresom e-pošte već postoji.
Ukoliko se pak želi prijaviti novi korisnik (e-mail još nije upisan u bazi poslovnih partnera tvrtke Zavas), ali je s poreznim i matičnim brojem već zabilježen u bazi poslovnih partnera tvrtke Zavas i s tvrtkom Zavas već posluje po posebnim uvjetima, zbog sigurnosti internet naručivanja pravnih subjekata biti će primijenjen postupak verifikacije.

Posjetitelj će postupak registracije moći dovršiti i dobiti korisničko ime i lozinku, s čime će mu biti omogućena narudžba i kupnja po općim uvjetima sve do zaključka verifikacijskog postupka. O tome će korisnik biti obaviješten tokom registracijskog postupka.
Na sjedište tvrtke u čije ime se je registrirao novi korisnik kao pravna osoba, biti će poslan zahtjev za verifikaciju novo prijavljenog korisnika. Kada tvrtka Zavas zaprimi potvrđenu verifikaciju od strane tvrtke, u čije ime se je korisnik registrirao, korisniku će biti promijenjeni uvjeti i narudžba te će moći kupovati po posebnim uvjetima koji vrijede za tu tvrtku.


CIJENE


Cijene su predstavljene kao:
Redovne cijene - cijene koje vrijede u maloprodajno – savjetovališnom centru Zavas, shopping centar Westgate, ulaz 4, I kat, koji u većini primjera predstavlja preporučene prodajne cijene proizvođača odnosno uvoznika ili cijene koje davatelj oblikuje sam. Vrijede za kupce koji žele obaviti kupnju u maloprodajnom-savjetovališnom centru Zavas, i za kupce koji robu naruče preko telefona ili elektronske pošte.
Internet cijene - cijene koje vrijede za registrirane korisnike internet trgovine Zavas u primjeru izvedbe kupnje preko internet trgovine Zavas, sukladno s uvjetima plaćanja i dostave koji vrijede za internet trgovinu Zavas i za kupce u maloprodajno-savjetovališnom centru Zavas, s priloženim bonom (bon se nalazi na isprintanoj PDF ponudi artikla iz internet trgovine Zavas, u koliko je taj bon pri odabranom artiklu dostupan).  
Trenutne akcijske cijene - cijene koje vrijede za kupnju o određenom razdoblju, ali do određenoga datuma, koji je jasno vidljiv iz ponude na internet trgovini ili iz ostalih medija za oglašavanje i obavijesti.
Cijena za zadnji komad – cijene koje vrijede za kupnju robe s oznakom ZADNJI ARTIKL s kojim su označeni proizvodi, koji se stavljaju van redovne prodaje zbog renoviranja programa i linije.

U nijednoj od predstavljenih cijena nije uključen porez na dodanu vrijednost (PDV). U cijenu je PDV uključen samo ukoliko je to u jedinstvenom primjeru određeno. Korisnik internet trgovine Zavas može cijene pregledati na zadani način (bez PDV-a) ili s jednostavnim klikom „promijene prikaza“, u cijene s PDV-om.
Cijene prikazana ne internet stranici www.zavas.hr  mogu se mijenjati bez prethodne obavijesti.

Cijene vrijede od trenutku slanja narudžbe i nemaju unaprijed dogovorenu vremensku vrijednost. Od trenutka sklapanja ugovora (potvrde narudžbe) sve cijene kao i drugi uvjeti su fiksni te vežu davatelja i kupca. Kod pravnih osoba, koje u razdoblju između potvrde narudžbe i otpreme, imaju zamrznuto stanje zaradi nedospjelih plaćanja, davatelj ima pravo odstupiti od uvjeta narudžbe.
Unatoč iznimnim naporima s ciljem da se osiguraju maksimalno ažurni i točni podaci, može se dogoditi da je podatak o cijeni pogrešan. U tom primjeru ili u primjer da se cijena artikla promijeni tokom obrade narudžbe, davatelj će kupcu omogućiti odustajanje od kupnje, ili će davatelj kupcu ponuditi rješenje, koje će ići na obostrano zadovoljstvo.

Uvjeti kupnje na odgodu plaćanja su predmet zasebnog dogovora između kupca i tvrtke Zavas d.o.o.

DOSTAVA I TROŠKOVI DOSTAVE

Objašnjenje izraza:                                                                                                                                                                     Predviđeni rok isporuke - rok slanja robe izračunat je na temelju trenutne zalihe i prosječnog vremena isporuke od strane dobavljača. Naše predviđeno vrijeme dostave je postavljeno prije nego nabavljač potvrdi narudžbu.
Rok slanja - očekivani rok u kojem će davatelj naručenu robu, koja je na zalihama, poslati sa skladišta. U koliko robe nema na zalihama u trenutku potvrde narudžbe, vrijede predviđeni rokovi otpreme na potvrdi narudžbe.
Predviđeni rokovi slanja i rokovi slanja se razlikuju u primjeru da prođe duže vremena između izračuna navedenih rokova ili potvrde narudžbe, odnosno u primjeru većeg zanimanja za određene proizvode.

Dostava naručene robe odvija se preko različitih davatelja paketne distribucije, koji robu dostavljaju do kupca u sva područja države. Prijevoznika paketne distribucije izabere davatelj, koji ima pravo izabrati drugu dostavnu službu , ukoliko će se na taj način dostava odraditi učinkovitije.

Prilikom dostave robe, kupac preuzima obrazac za povrat artikla, garancijski list ukoliko artikl ima garanciju priloženu u originalu i obrazac za uvažavanje reklamacije, s dodatnim informacijama o isteku postupka.

1. Dostava i troškovi dostave proizvoda Zarges – ljestve, skele, kontejneri   
Roba koja je u skladištu šalju se po rasporedu isti ili sljedeći radni dan nakon potvrde narudžbe (osim vikenda i blagdana), ostala robe šalje se u pošiljci do rokova navedenih u potvrdi narudžbe, okvirno od 7 do 21 dana. U slučaju da je roba naručena i zbog nepredviđenih razloga ne može biti isporučen u obećanom vremenu, o novom datum isporuke biti će te obaviješteni putem posredovanih kontakt podataka.

2. Dostava i troškovi dostave proizvoda ostalog prodajnog programa
Razdoblje slanja započne isti radni dan u slučaju primitka uplate/isplate do 12:00  sati unutar radnog dana ili prvog radnog dana nakon primitka uplate / isplate.

Dostava za sve narudžbe ukupne vrijednosti robe iznad 150,37 € (1.133,00 kn) bez PDV-a, je besplatna. U slučaju da ukupna vrijednost ugovora iznosi manje od 150,37 € (1.133,00 kn) bez PDV-a, tvrtka Zavas d.o.o. zaračunava troškove dostave u iznosu od 5,97 € (45,00 kn) + PDV.

PROCES KUPNJE PUTEM ONLINE TRGOVINE ZAVAS


Korisniku su na internet stranici davatelja uvijek dostupne sveobuhvatne informacije o statusu i sadržaju ugovora. U odjeljku profila korisnik može pregledati sklopljene ugovore, otvorene predračune, fakture i neotpremljenu robe s otpremnim rokom i svim drugim dokumentima.
Postupak kupnje odvija se u dva koraka:

1.korak: Pregled košarice                                                                                                                                                                  U ovom koraku, naručitelji pregleda košaricu da li sadrži sve proizvode u pravim količinama koje želi naručiti. U ovom koraku može brisati poziciju, na pojedinim pozicijama mijenjati količinu i upisati promotivni kod za popust, ukoliko ga ima. Korisnik si može sadržaj košarice spremiti ili ispisati u pdf. dokumentu.
Korisnik može napustiti košaricu i nastaviti s pregledavanjem i naručivanjem. Proizvodi i količine koje su već upisane u košarici će ostati nepromijenjene. Kada korisnik uredi košaricu, ide na sljedeći korak kupnje pomoću gumba "Nastavi na unos podataka o kupcu." Korisnik može sadržaj košarice u svakom koraku kupnje, do zaključivanja narudžbe, mijenjati. U svakom koraku moguće je vratiti se nazad.

2.korak: Upute za kupnju  U ovom koraku klijent odabire način ispruke i plaćanja.

Kupac može birati između sljedećih načina plaćanja:
a. osobno preuzimanje
b. dostava paketa

Kupac može birati između sljedećih načina plaćanja:
a. plaćanje po predračunu
b. plaćanje kreditnim karticama Maestro/ Mastercard / Visa / Diners

3.korak: Potvrda o kupnji
U ovom koraku, naručitelj još jednom pregleda sadržaj košarice, unesene podatke i način izvršenja narudžbe. Klikom na „Završi narudžbu“, naručitelj se slaže s načinom plaćanja i narudžba će biti završena.

Obrada narudžbi u tvrtki Zavas
Djelatnici tvrtke Zavas pobrinut će se za sve aktivnosti nužne za izvršenje zaprimljenih narudžbi čim se narudžba ispravno popuni  (depozitni račun / potvrdu o plaćanju).

Za one koji uplaćuju po predračunu, djelatnici tvrtke Zavas će provjeriti priljeve na tekući račun tvrtke tijekom radnog vremena do 15.00 sati, unutar redovnog radnog vremena.

Dostava robe
Tvrtka Zavas će unutar transportnih rokova pripremiti robu prema potvrdi narudžbe, dostaviti na odabranu adresu za isporuku te o tome obavijestiti kupca putem e-maila. U e-mailu, davatelj će obavijestiti kupca o politici povrata robe te će pružiti informacije o kontaktnim osobama u slučaju da isporuka kasni ili u slučaju da kupac želi podnijeti prigovor. Ukoliko određenih proizvoda, u trenutku potvrde narudžbe nema u zalihama i ako je isporuka djelomična, popis otvorenih stavki s rokom isporuke biti će priložen robi i otpremnici. O pošiljci, u slučaju poštanske dostave na adresu te o pripremljenoj pošiljci za preuzimanje u maloprodajnom centru Zavas, korisnik će biti obaviješten putem elektronske pošte.
Osobno preuzimanje – Westgate: Kupac može preuzeti naručenu robu osobno u maloprodajno-savjetovališnom centru ZAVAS, shopping centar Westgate, Zaprešićka 2, I kat. Pošiljka u trgovini biti će spremna jedan do dva dana nakon otpreme rokova navedenih u potvrdi narudžbe.

Dostava putem pošte: roba će biti isporučena kupcu na odabranu adresu putem dostavne službe. Ukoliko kupac, na svom profilu ima uneseno nekoliko adresa, može odabrati jednu od navedenih ili može dodati novu željenu adresu za isporuku robe. Proizvodi koji su u trenutku potvrde narudžbe u skladištu, biti će isporučene isti radni dan (u primjeru zaprimljene uplate/izvršene narudžbe, radnim danom do 12h), ili sljedeći radni dan. Od dostavne službe očekuje se da pošiljku dostave sljedeći radni dan.

PLAĆANJE I UVJETI PLAĆANJA

Ugovori, fakture i otvorene stavke su u elektronskom obliku pohranjene na poslužitelju davatelja i kupcu su dostupne u bilo kojem trenutku na njegovom korisničkom profilu na web stranici ZAVAS (Profil).
Davatelj omogućuje sljedeće načine plaćanja:

Plaćanje po predračunu: nakon izdavanja predračuna, kupac će putem elektronske pošte zaprimiti predračun sa svim potrebnim podacima za plaćanje, u PDF obliku. Iznos fakture, kupac može izjednačiti uplatom na tekući račun tvrtke Zavas d.o.o., broj: HR 0423600001102489688, koji je otvoren u Zagrebačkoj banci.  Plaćanje se može izvršiti putem uplatnice ili putem internet bankarstva. Nakon zaprimljene transakcije na tekući račun tvrtke Zavas, kupac će biti obaviješten putem elektronske pošte s priloženom potvrdom narudžbe  i otpremnim rokom za naručene proizvode. Predračun za kupca, do roka plaćanja nije obavezan. Kupac može odustati od narudžbe na način da predračun ne plati. Predračun nakon isteka postaje nevažeći i neobvezujući za davatelja, čak i ako kupac uplati predračun nakon isteka roka valjanosti.

Plaćanje kreditnim karticama Master / Mastercard / Visa / Diners/ American Express:
nakon što pošalje narudžbu, kupac će biti preusmjeren na sigurnu bankarsku web aplikaciju, putem koja će se iznos naručene robe odmah naplatiti. Iznos kupnje će na banci biti samo rezerviran te će se odbiti od računa kupca tek nakon što je roba spremna za osobno preuzimanje ili ukoliko je poslana sa skladišta. U slučaju djelomične isporuke i iznos će se odbijati djelomično. Nakon izdavanja narudžbe više nije moguće mijenjati sadržaj odnosno konačni iznos narudžbe osim u posebnim slučajevima koje utvrdi davatelj u određenim situacijama.

Plaćanje s odgodom plaćanja (valutno plaćanje):
Ukoliko korisnik, s tvrtkom Zavas ima dogovorene posebne uvjete (valutu plaćanja), korisnik završava kupnju s odabirom valutnog plaćanja. Kupljena roba do plaćanja ostaje u vlasništvu tvrtke Zavas d.o.o. U primjeru zakašnjelog plaćanja Zavas d.o.o. ima pravo naplatiti kupcu zakonsku zateznu kamatu koju je kupac dužan platiti u roku od 8 dana od dana objave. U slučaju kašnjenja s plaćanjem, Zavas d.o.o. zadržava pravo zaustaviti isporuku robe. Dobavljač mora izdati račun kupcu na trajnom mediju, s zasebnim troškovima i uputama o tome kako vratiti proizvod, ukoliko je potrebno i moguće.

POVRAT ROBE

Potrošači                                                                                                                                                                                     Od ugovora potrošač fizička osoba može odustati u roku od 14 dana od primitka naručene robe bez da je nužno priložio razlog za svoje odluke. Smatra se da je obavijest pravovaljana ukoliko je isporučena u roku. Povratak naručene robe tvrtki u roku od 14 dana od dana primitka jednaka je obavijesti o odustajanju od dogovora. Ako potrošač odustane od ugovora, pružatelj je dužan vratiti sve uplate što prije, a najkasnije u roku od 14 dana nakon primitka obavijesti o povlačenju.
 
Ukoliko je roba zaprimljena a od ugovora se odustalo, ista se mora vratiti tvrtki u roku od trideset dana od dana obavijesti iz prethodnog stavka. Zaprimljena roba u originalnoj ambalaži mora biti vraćena netaknuta i u istoj količini, osim ako je roba uništena, pokvarena, izgubljena ili ako se je njezina količina smanjila, bez da je za to kriv potrošač.
 
Pri prodajnom ugovoru  tvrtka može zadržati povrat uplate sve dok ne preuzme robu nazad, odnosno dok potrošač ne priloži dokaz da je poslao robu natrag, osim ako tvrtka ne nudi priliku da sama preuzme vraćenu robu.

Potrošač odgovara za smanjenje vrijednosti robe, ako je smanjenje vrijednosti posljedica rukovanja, kojoj nije nužno potrebno ustanoviti prirodu, karakteristike i funkcioniranje robe.

Obavijest o povlačenju, potrošač može predložiti tvrtki s nedvosmislenom izjavom iz koje je jasno da  odustaje od dogovora.

Roba se može, u roku od 30 dana, od dana podnesene obavijesti o povlačenju od strane potrošača, vratiti na adresu:
• kupljenu robu, na vlastiti trošak, donesti osobno u trgovinu u maloprodajni-savjetovališni centar Zavas, shopping centar Westgate, Zaprešićka 2, I kat,  zatim napraviti povrat kupljene robe, zajedno s pripadajućom dokumentacijom.

Drugi korisnici                                                                                                                                                                        Ukoliko vrijednost ugovora iznosi manje od 3, 800kn bez PDV-a, kupac ima pravo, bez objašnjenja, vratiti naručene artikle davatelju. Na taj način kupac se može osigurati  te proizvode vratiti tvrtki Zavas d.o.o., ukoliko ne ispunjavaju njegova očekivanja.

Roba mora biti vraćena u roku od 8 dana od dana primitka robe. Kupljena roba, koju kupac želi vratiti mora prilikom vraćanja biti nekorištena, neoštećena, u neoštećenoj ambalaži, u istoj količini, s računom i svom pripadajućom dokumentacijom.
Robu kupac treba poslati na adresu: ZAVAS d.o.o., Zaprešićka 2, 10298 Jablanovec, Donja Bistra, s natpisom Povrat robe.

Tvrtka Zavas d.o.o. će kupcu, u slučaju uredno vraćene robe, plaćeni iznos vratiti i uplatiti isključivo preko osobnog bankovnog računa – to mora biti priopćeno u postupku povrata. Gotovinu ne isplaćujemo! Nabavna cijena će biti vraćena na osobni bankovni račun u roku od 5 dana od primitka proizvoda natrag u skladište.


Svi korisnici
Tvrtka Zavas d.o.o. će kupcu, u slučaju uredno vraćene robe, plaćeni iznos vratiti i uplatiti isključivo preko osobnog bankovnog računa – to mora biti priopćeno u postupku povrata. Gotovinu ne isplaćujemo!

Odustajanje od ugovora nije moguće kod ugovora koji se odnose na robu koja je proizvedeni u skladu s preciznim uputama potrošača, koja je prilagođena za njihove osobne potrebe, koja po svojoj prirodi nije pogodna za povrat (tj. individualni ulošci za cipele, individualni čepići, tiskani i vezeni predmeti itd.).
Odustajanje od ugovora nije moguće čak i za ugovore čiji je predmet roba, koja je izvan redovnog prodajnog asortimana davatelja. U tom slučaju, kupac je upozoren prilikom davanja ponude.
Ugovor sklopljen između kupca i prodavatelja u elektroničkom obliku nalazi se u tvrtki Zavas d.o.o., Zaprešićka 2, Jablanovec, Donja Bistra 10298. Kupac može dobiti kopiju ugovora putem e-mail zahtjeva na prodaja.hr@zavas.com ili putem telefona 01 3358 870.

REKLAMACIJE I JAMSTVO

Činjenični nedostaci
Pružatelj je dužan isporučiti robu potrošaču, u skladu s ugovorom i odgovara za sve stvarne i pravne nedostatke u ispunjavanju svojih obaveza. Greška je važeća ukoliko  proizvod ne posjeduje svojstva potrebna za normalnu uporabu ili promet, ako ne posjeduje kvalitete koje su potrebne za posebnu svrhu za koju potrošač kupuje, ali je prodavatelj bio svjestan ili je trebao biti upoznat s njom, ako stvar nema svojstva i odluke koje su izričito ili prešutno ugovorene odnosno propisane, ako je prodavatelj predao stvar koja ne odgovara uzorku ili modelu, osim ako je uzorak ili model bio prikazan samo za informativne svrhe.
 

Potrošači
Kupac može ostvariti svoja prava tako da o grešci obavijesti prodavatelja u roku od dva mjeseca od dana kada je ista otkrivena. Kupac je dužan u poruci detaljno opisati grešku i prodavaču omogućiti da pregleda proizvod. Poruku o pogrešci, kupac može i osobno dostaviti prodavatelju, o čemu mu prodavatelj mora izdati potvrdu ili ga poslati u trgovinu u kojoj je proizvod kupljen ili ga treba uputiti na agenta prodavača s kojim je ugovor sklopljen. Kupac može obavijestiti prodavatelja o kvaru osobno i putem e-maila, faxa ili putem pismene obavijesti na adresu Zavas d.o.o., Zaprešićka 2, Jablanovec, Donja Bistra 10298, po mogućnosti u predloženom obrascu Reklamacije, koji se nalazi u privitku. Obrazac reklamacije, kupac također može pronaći i na internet trgovini Zavas ili isti možete zatražiti od prodavača putem e-maila prodaja.hr@zavas.com ili telefona 01 3358 870.
Prodavatelj ne odgovara za nedostatke koji se pojave nakon isteka jamstvenog lista proizvođača jer je proizvod isporučen. Jamstveni rokovi su u skladu sa propisima o osobnoj zaštitnoj opremi i poslovnim običajima od strane proizvođača. Kupac koji je ispravno obavijestio prodavača o pogrešci, ima pravo zatražiti od prodavača da ispravi nedostatak robe ili vrati dio uplaćenog iznosa u odnosu na grešku ili da neispravnu robu zamijeni novom robom bez pogreške ili vrati plaćeni iznos. Ukoliko kupac zaprimi količinu robe koja odstupa od količine na otpremnici i računu, dužan je o tome obavijestiti osoblje u tvrtki Zavas d.o.o. odmah po primitku, a najkasnije sljedeći radni dan.
Prodavatelj, tvrtka Zavas d.o.o. mora prilikom preuzimanja reklamacije, ukoliko greška nije upitna, što prije, odnosno najkasnije u roku od osam dana, udovoljiti zahtjevu kupca, u suprotnom primjeru, dužna je u istom roku odgovoriti na zahtjev kupca.
 

Ostali korisnici
Za ostale kupce, u vezi pitanja o stvarnim greškama, upotrebljavaju se odredbe zakona kojim se uređuju ugovorne obaveze.
 

Za on-line rješavanje potrošačkih prekograničnih sporova koji proizlaze iz online prodaje ili online usluga, potrošači mogu kontaktirati europsku platformu za online rješavanje potrošačkih sporova.


GARANCIJA


Za proizvode za koje prodavatelj, odnosno proizvođač daje jamstvo za ispravnost proizvoda, prodavatelj će zajedno s kupljenim proizvodom predati kupcu jamstveni list (garanciju).
Za korištenje jamstva  i servisnog održavanja, kupac se može obratiti prodavatelju na objavljene brojeve i adrese komunikacije u ovim obavijestima/općim uvjetima.  
Izdanim jamstvom jamči se za ispravnost proizvoda  u tijeku određenog vremena računajući od njegove predaje kupcu. Ako proizvod  nije ispravan u tom određenom vremenu, kupac može zahtijevati od prodavača, odnosno proizvođača da stvar popravi u razumnom roku ili ako to ne učini, da mu umjesto toga osigura ispravan proizvod.
Jamstvo ne isključuje odgovornost prodavatelja i/ili proizvođača za materijalne nedostatke proizvoda u skladu sa Zakonom o obveznim odnosima.
Prava kupca po osnovi jamstva se gase u roku od jedne godine računajući od dana kada je kupac zatražio popravak ili zamjenu proizvoda.
 Pri  korištenju jamstva vrijede jamstveni (garancijski) uvjeti  navedeni u priloženom jamstvu danom uz proizvod.
Jamstveni list mora sadržavati naročito sljedeće podatke:
1. Tvrtka i sjedište proizvođača
2. Podatke za identifikaciju robe
3. Izjavu kojom proizvođač jamči kvalitetu ili besprijekoran rad tijekom jamstvenog roka, koji počinje kad je roba isporučena potrošaču,
4. Trajanje jamstva,
5. Tvrtku i sjedište prodavatelja i datum isporuke robe do kupca,
6. Najkraći jamstveni rok koji ne može biti kraći od jedne godine, osim ako se koriste proizvodi za koje prodavatelj može odrediti kraći jamstveni rok
7. Razdoblje nakon isteka jamstva, u roku u kojem je proizvođač dužan osigurati održavanje rezervnih dijelova i priključne naprave, koja treba biti najmanje tri puta duže od razdoblja jamstva.

Proizvođač je dužan ispuniti sve zakonske obaveze, čak i ako jamstvo nije bilo obvezno, ali je javno obećano (dobrovoljno jamstvo).
U skladu s jamstvom, proizvođač je dužan platiti troškove materijala, rezervnih dijelova, rada, prijenosa i prijevoza proizvoda, koje se mogu pojaviti u procesu popravljanja kvara ili zamjene neispravnih proizvoda novim.
Proizvođač mora osigurati da ovlašteni servisi raspolažu sa svim potrebnim zamjenskim dijelovima, kako bi se popravili nedostatci ili pogreške,  da odmah zaprime proizvod na popravak i da grešku otklone najkasnije u ukupnom trajanju od najviše 45 dana od dana kada je izdavatelja jamstva ili ovlašteni servis zaprimio zahtjev za besplatnim popravak kvara ili greške na proizvodu. Ako proizvođač ne popravi proizvod u navedenom razdoblju, dužan je zamijeniti proizvod s novim identičan proizvodom, besplatno. U primjeru da proizvođač ili ovlašteni servis potrošaču navedeno ne omogući, potrošač ima pravo na naknadu za pretrpljenu štetu kao rezultat nekorištenja proizvoda od trenutka od kada je zatražio popravak ili zamjenu pa do izvršenja popravka.
Za sve što nije uređeno ovim uvjetima korištenja primjenjuje se Zakon o elektroničkoj trgovini, Zakon o zaštiti potrošača, Zakon o obveznim odnosima i drugi zakonski propisi koji dijelom uređuju pojedina pitanja iz ovog područja.
ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Prikupljanje osobnih podataka
Popunjavanjem obrasca kupac ovlašćuje tvrtku Zavas kao administratora baze osobnih podataka da prikupljene dostavljene podatke i podatke o procesu kupnje obrađuje, pohranjuje i posreduje u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka (NN 103/03, 118/06, 41/08, 130/11, 106/12). Osobni podatak je informacija koja identificira Vas, Vaše ime i prezime, telefon, e-mail ili adresu. Osim informacija koje kupac unese po ispunjenju pristupnog obrasca također se prikupljaju i sljedeće informacije za kupnju: naziv artikla, količina artikla, jedinica mjere, šifra artikla, cijena po jedinici mjere, vrijednost kupnje, vrijeme kupnje, broj dokumenta kupnje - računa, prednosti: stanje / unovčeni / izdani, popusti na poseban artikl ostvareni kupnjom s karticom lojalnosti
Zavas d.o.o. prikuplja vaše podatke u slučaju online kupnje, kupnje na temelju zahtjeva poslanog u sjedište tvrtke, kupnje u maloprodajnom centru Zavas, narudžbe kupona, e-kupona i narudžbi na newsletteru, druge e-publikacije, u slučaju ankentiranja, nagradnih igri i sličnih aktivnosti. Osobni podaci dobiveni putem web stranice www.zavas.hr  u svrhu online kupnje, koriste se isključivo za potrebe izvedbe i dostave narudžbe, osim ukoliko korisnik online trgovine nije pristao na drugačiji oblik korištenja poslanih podataka (narudžba kupona ili e-kupona, narudžbe na e-novostima), koje se mogu upotrebljavati i u druge svrhe.
S danim pristankom korisnik ovlašćuje tvrtku Zavas d.o.o. da kao administrator baze podataka obrađuje prikupljene osobne podatke za potrebe uzimanja uzorka, istraživanje i statističku obradu podataka, kako bi se utvrdilo korištenje usluga, prilagodila ponuda i segmentacija, istražilo tržište, slale obavijesti o ponudama, novostima i pogodnostima, za slanje e-novosti i drugog reklamnog materijala, informiranje korisnika o online uslugama trgovine www.zavas.hr i tvrtke Zavas d.o.o. i povezanih osoba te za ostale namjene tih podataka na koje korisnik internet trgovine posebno pristane.
Zaštita osobnih podataka
Obvezujemo se da podaci dobiveni putem web stranice ili na drugi način, kao što je opisano gore u tekstu, ostaju u cijelosti pohranjeni, zaštićeni i obrađeni od strane tvrtke Zavas d.o.o. sa svim steknutim osobnim podacima, administrator internet stranice postupat će u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, te u skladu s europskim zakonodavstvom (EU direktive 95/46 / EZ Europskog parlamenta i Vijeća). Korisnik, popunjavanjem obrasca i usvajanjem ovih općih uvjeta, potvrđuje i ima na uvid kopiranje, ažuriranje, korekcija, blokiranje i brisanje osobnih podataka koji se odnose na njega, u skladu s odredbama ZOZP-a.
Vaši podaci su na odgovarajući način zaštićeni od gubitka, uništenja, krivotvorenja, manipulacije i neovlaštenog pristupa ili neovlaštenog otkrivanja trećim osobama.

IZMJENE I DOPUNE OPĆIH UVJETA POSLOVANJA


Tvrtka Zavas može u svakom trenutku izmijeniti opće uvjete poslovanja, ukoliko to zahtijevaju tehnički i  komercijalni uzroci koji su dio javnosti.
O izmjeni općih uvjeta poslovanja, tvrtka Zavas mora obavijestiti korisnika na primjeren način. Primjeren način podrazumijeva objavu na internet stranici www.zavas.hr.

OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI


Pružatelj se na najbolji mogući način trudi osigurati ažurnost i istinitost podataka koji su objavljeni na njegovoj internet stranici. Unatoč njegovim naporima, karakteristike proizvoda, rokovi isporuke ili promjene cijena se mijenjaju vrlo brzo u toj mjeri da pružatelj ne uspije ispraviti podatke na svojoj internetskoj stranici. U tom slučaju, pružatelj će obavijestiti kupca o navedenim promjenama te mu omogućiti otkaz narudžbe ili zamjenu naručenog artikla.
Tvrtka Zavas d.o.o. nije odgovorna za moguće netočne informacije i oštećenja nastala zbog upotrebe netočnih ili nepotpunih informacija, kao i ne za slučajeve kada stranicu nije moguće pronaći ili koristiti.
Unatoč naporima pružatelja da osigura detaljne slike proizvoda, sve fotografije moraju biti shvaćene kao simboličke. Fotografije ne daju precizan prikaz karakteristika proizvoda. Kopiranje teksta i fotografija bez odobrenja tvrtke Zavas d.o.o. je zabranjeno.

PRITUŽBE I SPOROVI

Davatelj poštuje relevantne zakone o zaštiti potrošača. Davatelj će napraviti sve što je u njegovoj moći da ispuni svoje obaveze u postavljanju učinkovitog sustava obrade pritužbi i odrediti osobu koju će kupac moći kontaktirati u slučaju poteškoća, putem telefonskog broja ili elektronske pošte. Pritužba se šalje u pismeno obliku na sjedište tvrtke Zavas d.o.o., Zaprešićka 2, Jablanovec, 10298 Donja Bistra. Obrada prigovora je povjerljiva.
Davatelj će u pet radnih dana potvrditi da je zaprimio žalbu te će obavijestiti kupca o trajanju obrade prigovora te ga ili ju stalno informirati o postupku procesa.
Davatelj je svjestan da je glavna značajka potrošačkog spora nesrazmjer između ekonomske vrijednosti zahtjeva i troška, koji mogu nastati pri rješavanju samog spora. Također to je glavna prepreka da kupac ne započne spor pred sudom. Zato će davatelj nastojati sporazumno riješiti bilo koji spor ili konsenzus koji se dogodi. Ukoliko to ne bude moguće, nadležan je Općinski sud u Zaprešiću..

 

Potpora kupcima

POTPORA ZA WEB SHOP

t: +385 1 2925 000

e: trgovina.zgm@zavas.com

ZAVAS WESTGATE

Ponedjeljak - Nedjelja:

10:00 - 21:00

e: trgovina.wgz@zavas.com
t: +385 1 335 8870

ZAVAS SUPERNOVA GARDEN MALL

Ponedjeljak - Subota:

9:00 - 17:00

Nedjelja: 9:00 - 15:00

e: trgovina.zgm@zavas.com

t: +385 1 2925 000

Pronađite trgovinu

Katalozi

Katalozi

Legenda

Povoljni popusti za veće kupovine.

Popusti vrijede za redovne cijene. Popusti se ne zbrajaju.

RADNE CIPELENiske radne cipelePoluvisoke radne cipeleVisoke radne cipeleSandale za radPapuče i klompe za radČizmePribor za zaštitnu obuću

RADNA ODJEĆARadna odjećaSezonska radna odjećaZaštitna radna odjećaDodaci radnoj odjećiMedicinska odjećaOdjeća za ugostiteljstvo i turizamHACCP radna odjeća

ZAŠTITNE RUKAVICERukavice za meke mehaničke radoveRukavice za grube mehaničke radoveRukavice za protureznu zaštituKožne i tehničke rukavice za mehaničku zaštituRukavice za zaštitu od minimalnog rizikaTemperaturno otporne zaštitne rukaviceVarilačke rukaviceRukavice za zaštitu od hladnoćeRukavice za zaštitu od vibracijaRukavice za jednokratnu upotrebuRukavice za zaštitu od neagresivnih tekućinaRukavice za prehrambenu industrijuRukavice za zaštitu od kemikalijaRukavice za zaštitu od strujeDodaci za zaštitu ruku

ZAŠTITA GLAVEZaštita oči i licaZaštita disanjaZaštita sluhaZaštita glave

INDUSTRIJSKA OPREMAZARGES Stairs and PlatformsSpremnici za transport i skladištenja

SIGURAN RAD NA VISINIOsobna zaštitna opremaLjestveRadne skele

Košarica je prazna
SloHrv