SHOWA Najinovativnije zaštitne rukavice na svijetu

2. listopad 2019


SHOWA UVIJEK INOVIRA, NIKADA NE KOPIRA. Počevši od prvih PVC rukavica na svijetu i prvih rukavica za jednokratnu uporabu od nitrila, tvrtka Showa već je dugo vodeći proizvođač za bolji te sigurniji rad rukama.TVRTKA SHOWA RAZVIJA INOVATIVNU ZAŠTITU ZA RUKE

 

Ruke pružaju 70 % svih ljudskih motoričkih sposobnosti. Uz izuzetnu pokretljivost i agilnost, ruka je iznimno razvijeno oruđe koje sadrži 27 kostiju, nekoliko metara krvnih žila i na tisuće živčanih završetaka. Koža je prvi sloj zaštite koji, unatoč svojoj djelotvornosti, nudi samo ograničenu otpornost na hladnoću i druge mehaničke opasnosti, kao što su posjekotine i udarci.

 

SHOWA UVIJEK INOVIRA, NIKADA NE KOPIRA.

 

Počevši od prvih PVC rukavica na svijetu i prvih rukavica za jednokratnu uporabu od nitrila, tvrtka Showa već je dugo vodeći proizvođač za bolji te sigurniji rad rukama.

 

SHOWA kombinira tehnološko znanje i stručnost u dizajnu s produbljenim razumijevanjem kupaca, njihovog posla i zaštite koja im je potrebna kako bi se povećala učinkovitost rada. Takav pristup pruža zaštitu najviše razine pomoću inovativnih tehnologija kao što su npr. tehnologije za zaštitu od posjekotina Hagane Coil® i S-TEX koje, za razliku od drugih rukavica na tržištu, mogu tolerirati i do 40 N sile.

 

 

 

Kvaliteta je utkana u svako vlakno organizacije

 

Tvrtka SHOWA uspješno kontrolira svoj industrijski ekosustav i na taj način održava dosljednu kvalitetu i postiže savršenstvo na svim razinama. U tvrtki obavljaju sva moguća ispitivanja u laboratorijima kako bi zajamčili da je svaka rukavica prikladna za rad prije pakiranja i isporuke. Svi proizvodni pogoni širom svijeta certificirani su u skladu s normom ISO 9001 i neprestano teže ostvarenju izvrsnosti.

 

BOLJE ZAŠTIĆENI KORISNICI

 

Pogrešno je uvjerenje da za dobru zaštitnu rukavicu treba zadovoljiti samo trenutne standarde i izbjeći bilo kakav rizik s kojim se korisnik suočava. Stvarnost je mnogo složenija nego što se čini.

Bez obzira na industriju, radne uvjete ili uporabu, rukavica mora biti što udobnija. Udobnost je bitna, jer je sigurnost radnika bez ove bitne značajke zaštitne rukavice znatno smanjena.

 

U prošlosti mnogi građevinski radnici nisu nosili zaštitne rukavice jer su im ograničavale spretnost i sprječavale ih u obavljanju svoga posla. Unatoč rizicima, ustanovili su da je praktičnije raditi bez zaštitnih rukavica. Zbog ovih i sličnih situacija, tvrtka SHOWA razvila je rješenja koja pružaju veću udobnost i primjerenu zaštitu.

 

S razvojem ergonomski oblikovanih rukavica koje savršeno odgovaraju obliku ruke i s razvojem prvih obloženih rukavica bez šavova s posebnim tehnološkim vlaknima, SHOWA je preteča brojnih tehnoloških dostignuća. SHOWA rukavice pružaju visoku razinu zaštite od mehaničkih i kemijskih rizika te nude veću udobnost, fleksibilnost i točnost od bilo koje druge marke.

 

 

100% integrirani proizvođač od 1951. godine

 

S vlasništvom nad svim procesima proizvodnje, dizajna i inspekcije, SHOWA stvara vlastite strojeve, pređu, premaze i polimere. Time se potiče inovacijski proces, a posljedice su vrhunski proizvodi s tehnologijama koje SHOWA-i daju veliku konkurentsku prednost.

 

 

VJERNI POŠTENOM RADU

 

Inicijativa za usklađenost poduzeća s društveno odgovornim poslovanjem (Business Social Compliance Initiative – BSCI) poduzetnička je inicijativa za poduzeća koja su se obvezala društvenoj odgovornosti u svojem nabavnom lancu, bez obzira na njihovu veličinu, sektor ili industriju. BSCI nudi poduzećima jedin­stveni kodeks ponašanja i cjelovit sustav za poticanje boljih radnih uvjeta u globalnim nabavnim lancima.

 

Kodeks ponašanja BSCI temelji se na najvažnijim međunarodnim standardima rada koji štite prava radnika. Njime se utvrđuje 11 temeljnih prava radnika za koje se sudionici BSCI obvezuju da će ih provoditi i pratiti sa svojim poslovnim partnerima u svojim nabavnim lancima.

Tvrtka SHOWA zalaže se za poboljšanje radnih uvjeta, suradnju sa zainteresiranim stranama i poštivanje kodeksa BSCI. Uvjereni su da je usklađenost s lokalnim propisima i temeljnim društvenim standardima koje definiraju međunarodne organizacije za rad i ljudska prava prilika za daljnje poboljšanje radnih uvjeta u njihovom integriranom nabavnom lancu.

Tvrtka SHOWA obvezuje se poštivati sljedeća načela rada u kodeksu ponašanja BSCI-a:

 

Načela BSCI-a

PRAVA SLOBODE PRIDRUŽIVANJA I KOLEKTIVNO STJECANJE: Tvrtka SHOWA poštuje pravo radnika na osni­vanje sindikata ili drugih vrsta radničkih udruga i sudjelovanje u kolektivnim pregovorima.

POŠTENA ISPLATA: Tvrtka SHOWA poštuje pravo radnika na pra­vednu isplatu.

ZDRAVLJE I SIGURNOST NA RADU: Tvrtka SHOWA osigurava zdravo i sigurno radno okruženje, procjenu rizika i provedbu svih potrebnih mjera za njihovo uklanjanje ili smanjivanje.

POSEBNA ZAŠTITA ZA MLADE RADNIKE: Tvrtka SHOWA osigurava posebnu zaštitu za sve radnike koji još nisu odrasli.

NEOBVEZNI RAD: Tvrtka SHOWA ne bavi se nikakvim oblikom prisilne zarade, trgovinom ljudima ili neobveznim radom.

ETIČKO POSLOVNO PONAŠANJE: Tvrtka SHOWA ne dopušta korupciju, iznudu, pronevjeru ili podmićivanje.

BEZ DISKRIMINACIJE: Tvrtka SHOWA pruža jednake mogućnosti i ne diskriminira radnike.

ZELENO RADNO VRIJEME: Tvrtka SHOWA poštuje lokalne zakone i propise o radnom vremenu.

BEZ DJEČJEG RADA: Tvrtka SHOWA ne zapošljava ni jednog radnika ispod zakonom propisane minimalne dobi.

BEZ NEIZVJESNIH ZAPOŠLJAVANJA: Tvrtka SHOWA zapošljava djelatnike na temelju dokumentiranih ugovora u skladu sa zakonom.

ZAŠTITA OKOLIŠA: SHOWA poduzima potrebne mjere za sprječava­nje degradacije okoliša.

 

 

Zadnje objave

Trgovina ZAVAS Westgate ponovo počinje s radom u ponedjeljak, 11. 5. 2020

 
Trgovina ZAVAS Westgate ponovo počinje s radom u ponedjeljak, 11. 5. 2020.

Prilikom ulaska u naš prodajni prostor obavezno je nošenje...

Promijena prodajnih cijena određenih proizvoda od 1. 5. 2020

Poštovani kupci,
 
Obavještavamo vas da ćemo od 1. svibnja 2020 promijeniti prodajne cijene određenih proizvoda iz kataloga ZAVAS 2020, koji...

Izdržimo još malo. Želimo vam mirne i lijepe uskrsne blagdane.

 
Živimo neizvjestan i težak trenutak. Nadamo se da neće više dugo trajati.
 
Izdržimo još malo.
 
Želimo vam mirne i lijepe...

Vodič po konfekcijskim brojevima radne odjeće Planam

Objavljujemo vodič po konfekcijskim brojevima odjeće Planam.
 

Vodič po konfekcijskim brojevima radne odjeće BP

 
Objavljujemo vodič po konfekcijskim brojevima radne odjeće BP.
 

Potpora kupcima

RADNO VRIJEME TRGOVINE U WESTGATE-u

Ponedjeljak - Nedjelja:
10:00 - 21:00
e:
trgovina.wgz@zavas.com
t: +385 1 335 8870
f: +385 1 335 8875

     

Pronađite trgovinu

Katalozi

Katalozi

Legenda

Povoljni popusti za veće kupovine.

Popusti vrijede za redovne cijene. Popusti se ne zbrajaju.

RADNE CIPELENiske radne cipelePoluvisoke radne cipeleVisoke radne cipeleSandale za radPapuče i klompe za radČizmePribor za zaštitnu obuću

RADNA ODJEĆARadna odjećaSezonska radna odjećaZaštitna radna odjećaDodaci radnoj odjećiMedicinska odjećaOdjeća za ugostiteljstvo i turizamHACCP radna odjeća

ZAŠTITNE RUKAVICERukavice za meke mehaničke radoveRukavice za grube mehaničke radoveRukavice za protureznu zaštituKožne i tehničke rukavice za mehaničku zaštituRukavice za zaštitu od minimalnog rizikaTemperaturno otporne zaštitne rukaviceVarilačke rukaviceRukavice za zaštitu od hladnoćeRukavice za zaštitu od vibracijaRukavice za jednokratnu upotrebuRukavice za zaštitu od neagresivnih tekućinaRukavice za prehrambenu industrijuRukavice za zaštitu od kemikalijaRukavice za zaštitu od strujeDodaci za zaštitu ruku

ZAŠTITA GLAVEZaštita oči i licaZaštita disanjaZaštita sluhaZaštita glave

INDUSTRIJSKA OPREMAZARGES Stairs and PlatformsSpremnici za transport i skladištenja

SIGURAN RAD NA VISINIOsobna zaštitna opremaLjestveGrađevinsko dizaloRadne skele

Košarica je prazna
SloEngHrv