Rukavice za jednokratnu upotrebu u sukladnosti sa evropskim standardima

20. veljača 2018


Ruke su u radnom okruženju izložene mahaničkim i kemijskim opasnostima, kao i tamperaturnim promjenama, zračenju, mikroorganizmima i drugim opasnostima. Da bi izbjegli rizik za sigurnost i zdravlje, preporučujemo izbor rukavica koje omogućuju optimalnu zaštitu, te pri tome nude udobnost i funkcionalnost.

Standardizirane, visokokvalitetne zaštitne rukavice Virea imaju sve potrebne certifikate za upotrebu u zdravstvu, prehrambenoj industriji, farmaciji…  Rukavice imaju sigurnu i provjerenu kvalitetu, po konkurentnim cijenama i lako ih na vaše radno mjesto dostavimo (sa naše zalihe) u roku dva radna dana. Izaberite između dvije debljine nepudranih rukavica od dva materijala – prirodni lateks i nitril.

NA ŠTO MORATE PAZITI PRILIKOM KUPNJE RUKAVICA ZA JEDNOKRATNU UPOTREBU?

KATEGORIJA RIZIKA

Morate dobro znati kojim rizicima ste izloženi na radnom mjestu i na temelju toga izabrati primjerene rukavice. Standardizirane rukavice Virea spadaju u 3 kategoriju. Štite ruke od štetnih utjecaja od kojih radnik može trajno oštetiti ruke.

STANDARDI

Obratit pozornost na to da rukavice za jednokratnu upotrebu budu u skladu sa standardom EN 455 koji određuje sljedeće kriterije: nepropusnost, fizička svojstva (dimenzije, snagu, rastezljivost), debljinu materijala, najveću elastičnost, kvalitetu biološke sigurnosti.

Zato što se rukavice za jednokratnu upotrebu često koriste prilikom rukovanja sa hranom, kao zaštita od kemikalija i mikroorganizama i u medicinske svrhe, budite pažljivi, da rukavice imaju i standarde EN 374, EN 1186-6-7 i EN ISO 13485.

MATERIJAL

U okviru  upotrebe, primjerene rukavice se biraju prema materijalu,  te unutarnjoj i vanjskoj strukturi, jer upravo je materijal od ključne važnosti, što osigurava da svoj posao obavljate dobro i neometano.

LATEKS
- u večini slučajeva se dobiva od prirodnih materijala (kaučukovca),

- važno je da se pojedincima koji su preosjetljivi na lateks, osiguraju nitrilne rukavice ili od vinila, odnosno sintetičkih materijala.

NITRIL

- rukavice su u odnosu na lateks izdržljivije, materijal je napravljen od molekula koje su međusobno povezane,

-  nitrilne rukavice  najbolji su izbor kad je u pitanju otpornost na kemikalije i trošenje, ali su istodobno učinkovite pri radu sa uzročnicima infekcija.


UNUTRAŠNJOST RUKAVICA

Novija istraživanja sugeriraju  da NEPUDRANE rukavice s niskom razinom alergena smanjuju mogućnost alergijskih reakcija.

    

Zadnje objave

Emblemiranje odjeće

 

 
Ojačajte izgled vaše tvrtke i ekipe tako da uspostavite prepoznatljivost vaše ekipe s jednakom odjećom koja je označena s vašim...

HELLY HANSEN WORKWEAR Više od 140 godina inovacija

Povijest branda Helly Hansen seže u 1877 godinu kada je osnivač Helly Juell Hansen izumio prvu vodootpornu odjeću za ribolov.
Inovacije i...

Kupon za 20% popusta na artikl po vašem izboru

 
Hvala na povjerenju!

Želimo Vam zahvaliti što pratite naše novosti, Facebook, web stranicu i općenito za povjerenje u naš asortiman, te...

Ovaj crni petak je za vas potpuni pogodak kod nas

Na crni petak imamo odličnu ponudu za vas. Po vašem izboru.
Prilikom kupnje možete iskoristiti 20-postotni popust za 1 artikl po vašem...

Sigurno upravljanje štetnim tvarima na radnom mjestu

 
Ovogodišnji Europski tjedan sigurnosti i zdravlja na radu, posvećen je upravljanju opasnim tvarima na radnom mjestu.Na mnogim radnim...

Potpora kupcima

RADNO VRIJEME TRGOVINE U WESTGATE-u

Ponedjeljak - Nedjelja:
10:00 - 21:00
e:
trgovina.wgz@zavas.com
t: +385 1 335 8870
f: +385 1 335 8875

     

Pronađite trgovinu

Katalozi

Katalozi

Legenda

Povoljni popusti za veće kupovine.

RADNE CIPELENiske radne cipelePoluvisoke radne cipeleVisoke radne cipeleSandale za radPapuče i klompe za radČizmePribor za zaštitnu obuću

RADNA ODJEĆARadna odjećaSezonska radna odjećaZaštitna radna odjećaDodaci radnoj odjećiMedicinska odjećaOdjeća za ugostiteljstvo i turizamHACCP radna odjeća

ZAŠTITNE RUKAVICERukavice za meke mehaničke radoveRukavice za grube mehaničke radoveRukavice za protureznu zaštituKožne i tehničke rukavice za mehaničku zaštituRukavice za zaštitu od minimalnog rizikaTemperaturno otporne zaštitne rukaviceVarilačke rukaviceRukavice za zaštitu od hladnoćeRukavice za zaštitu od vibracijaRukavice za jednokratnu upotrebuRukavice za zaštitu od neagresivnih tekućinaRukavice za prehrambenu industrijuRukavice za zaštitu od kemikalijaRukavice za zaštitu od strujeDodaci za zaštitu ruku

ZAŠTITA GLAVEZaštita oči i licaZaštita disanjaZaštita sluhaZaštita glave

INDUSTRIJSKA OPREMAZARGES Stairs and PlatformsSpremnici za transport i skladištenja

SIGURAN RAD NA VISINIOsobna zaštitna opremaLjestveGrađevinsko dizaloRadne skele

Košarica je prazna
SloEngHrv