Da li su vatrogasci i spasioci pri spašavanju dovoljno zaštićeni od virusnih i bakterijskih infekcija?

5. kolovoz 2016


Vatrogasci i spasioci svakodnevno nesebično spašavaju živote ljudi i na taj način često riskiraju svoj život i zdravlje. Važno pitanje ovdje je da li ćemo učiniti sve što je u našoj moći da ih zaštitimo na odgovarajući način i na taj način smanjimo rizik na minimum.

Kod vatrogasaca se na prvi pogled čini da im izvor opasnosti predstavljaju samo vatra i dim. Međutim, kada malo dublje pogledate u njihov rad, možete vidjeti da su ove prijetnje veće. Čest je rizik od pada s visine, zbog vode u prisutnosti električne energije može doći do strujnog udara i još bi vrlo lako mogli nabrajati. Potrebno je istaknuti još jednu opasnost koja se često zaboravlja – rizik od infekcije.

Pri spasiocima smo malo svjesniji rizika od infekcije, međutim kod vatrogasaca to često zaboravljamo. Neovisno o tome, vatrogasci pri svome radu često dolaze u dodir s patogenim virusima i bakterijama. Opasnost je prisutna svugdje gdje dolaze u kontakt s ljudima i životinjama, odnosno s bilo kakvim njihovim biološkim materijalima. 

Za primjer uzmimo prometnu nesreću u kojoj vatrogasci moraju iz auta spašavati prignječene osobe. Pri nesreći je, na samom licu mjesta prisutna krv, a uz to razbijeno staklo i metalne ploče koje s oštrim rubovima predstavljaju daljnju opasnost. Pri tome, ne možemo i ne smijemo zaboraviti da do infekcije vrlo lako može doći i preko drugih dijelova tijela. Na primjer preko stopala i nogu. 


Zbog toga je vrlo važna odgovarajuća obuća spasioca i vtrogasaca. Pri tvrtki JOLLY SCARPE s.p.a. su toga svjesni, zato su posebno s tim ciljem izradili cipele 9300/GA. Njihova prednost, u primjeru s konkurencijom je upotreba posebne CROSSTECH® membrane, koja sprječava prolaz tekućine u cipelu i korisnika štiti od krvi i drugih tjelesnih tekućina koje mogu sadržavati viruse i bakterije. Pri tome CROSSTECH® membrana još uvijek »diše« te plastiomogućuje odvajanje vlage koja nastaje znojenjem. Rezultat tome su suha i hladnija stopala te povećana udobnost koju osjeti korisnik. CROSSTECH® membrana tako osigurava izvrsnu stopala klimu, čak i u ekstremnim radnim uvjetima. 

 





Više informacija o CROSSTECH
® membrani pročitajte OVDJE
                                                                                                                                     
Osim toga, cipele 9300/GA odlikuje još izdržljiva koža, gornji dio jednostavan za čišćenje, debljina kože od 1,7-1,9 mm, i posebno zaštićen dio u području prstiju i gležnja. Naravno, ima i zaštitnu kapicu i kompozitni potplatni uložak otporan na ubode. Iz tog razloga, odlikuje ih i izvrsna zaštita od mehaničkih opasnosti što je pogodno za obavljanje spasilačkih zadataka u zahtjevnim uvjetima rada. Dodatna prednost cipela 9300/GA je i sustav brzog pričvršćivanje na cif, šavovi Kevlara® i NOMEX® vezice. 

Uz pomoć obuće Jolly 9300/GA i ugrađene CROSSTECH® membrane možemo osigurati kompletnu zaštitu donjeg dijela noge i sigurnost od mogućih infekcija. Vatrogasci i spasioci svakodnevno na kocku, nesebično stavljaju svoj život i zdravlje te se odazovu kada god je to potrebno. . Iz tog razloga, oni zaslužuju samo najbolje - maksimalnu udobnost i maksimalnu sigurnost. Oboje pruža odlična obuća Jolly 9300/GA, s ugrađenom CROSSTECH® membranom.

Za više informacija o artiklu kliknite OVDJE.

Zadnje objave

Prilagođeno radno vrijeme poslovnice u Garden Mallu u petak 01.12.2023

 
Popis radnog vremena objavljujemo u nastavku.
Hvala na razumijevanju.
ZAVAS tim

 

Helly Hansen Lifa Merino radna pododjeća

Helly Hansen LIFA radna pododjeća pruža izolaciju i upravljanje vlagom sa 100% LIFA vlaknima. LIFA je ultra lagana...

Zaštitite se od hladnoće jaknom Helly Hansen Haag/Manchester!

 
Zajedno, Haag/Manchester jakna i Red Lake podstava predstavljaju popularnu i praktičnu kombinaciju koja se može...

Velika promotivna ponuda BUNDI, ZIMSKIH JAKNI i TERMOFLISEVA u Studenom!

 
 
U velikoj promotivnoj ponudi radnih jakni, zimskih jakni i termoflisa pripremili smo izbor Helly Hansen modela među kojima možete...

Radna obuća za hladne i vlažne dane!

Temperature padaju i bliži se zima.
Jesu li vaši zaposlenici adekvatno zaštiteni od hladnoće i kiše?

Potpora kupcima

POTPORA ZA WEB SHOP

t: +385 1 2925 000

e: trgovina.zgm@zavas.com

ZAVAS WESTGATE

Ponedjeljak - Nedjelja:

10:00 - 21:00

e: trgovina.wgz@zavas.com
t: +385 1 335 8870

ZAVAS SUPERNOVA GARDEN MALL

Ponedjeljak - Subota:

9:00 - 17:00

Nedjelja: 9:00 - 15:00

e: trgovina.zgm@zavas.com

t: +385 1 2925 000

Pronađite trgovinu

Katalozi

Katalozi

Legenda

Povoljni popusti za veće kupovine.

Popusti vrijede za redovne cijene. Popusti se ne zbrajaju.

RADNE CIPELENiske radne cipelePoluvisoke radne cipeleVisoke radne cipeleSandale za radPapuče i klompe za radČizmePribor za zaštitnu obuću

RADNA ODJEĆARadna odjećaSezonska radna odjećaZaštitna radna odjećaDodaci radnoj odjećiMedicinska odjećaOdjeća za ugostiteljstvo i turizamHACCP radna odjeća

ZAŠTITNE RUKAVICERukavice za meke mehaničke radoveRukavice za grube mehaničke radoveRukavice za protureznu zaštituKožne i tehničke rukavice za mehaničku zaštituRukavice za zaštitu od minimalnog rizikaTemperaturno otporne zaštitne rukaviceVarilačke rukaviceRukavice za zaštitu od hladnoćeRukavice za zaštitu od vibracijaRukavice za jednokratnu upotrebuRukavice za zaštitu od neagresivnih tekućinaRukavice za prehrambenu industrijuRukavice za zaštitu od kemikalijaRukavice za zaštitu od strujeDodaci za zaštitu ruku

ZAŠTITA GLAVEZaštita oči i licaZaštita disanjaZaštita sluhaZaštita glave

INDUSTRIJSKA OPREMAZARGES Stairs and PlatformsSpremnici za transport i skladištenja

SIGURAN RAD NA VISINIOsobna zaštitna opremaLjestveRadne skele

Košarica je prazna
SloHrv